Klientų zona
El. paštas:

Slaptažodis:


Pamiršau | Keisti | Registruotis



Patrauklūs svetainės talpinimo planai.






















Naujienos


2012-03-22
Norint užsiregistruoti domeną, dažnai pamirštama, kad domenas gali būti ne tik su lotyniškomis raidėmis, bet taip ir su lietuviškomis! Tai vadinamieji IDN domenai. IDN – adresų sričių daugiakalbiai simboliniai pavadinimai (angl. Internationalized Domain Names). IDN sistemoje adresų srities IDN simbolinis pavadinimas turi atitikmenį, kuris internete .lt adresų zonoje sudaromas naudojant Unicode standarte aprašytas lietuvių kalbos abėcėlės raides, t.y. lotynų kalbos abėcėlės raides (a-z), nosines balses (ą, ę, į, ų) ir raides su diakritiniais ženklais (č, ė, š, ū, ž), taip pat skaitmenis (0-9) bei brūkšnį.
Pvz.:
IDN simbolinis pavadinimas: xn--ai-ema19a.lt
Unicode standarto atitikmuo: ačiū.lt
Reikalavimai dėl adresų srities simbolinio pavadinimo taikomi tiek IDN simboliniams pavadinimams, tiek jų Unicode standarto atitikmenims. Maksimalus simbolinio pavadinimo ilgis negali viršyti 63 simbolių, minimalus - ne mažiau kaip 2 simboliai. DNS tarnybinėse stotyse (serveriuose) atvaizduojami ir saugomi IDN simboliniai pavadinimai. Pavyzdžiui pavadinimas, sudarytas pagal Unicode standartą kaip ačiū.lt, DNS tarnybinėse stotyse (serveriuose) atvaizduojamas ir saugomas kaip xn--ai-ema19a.lt.

Šiuo metu užregistruotų IDN domenų skaičius lygus 1567. Ne tiek daug, palyginus su iš viso užregistruotų .lt domenų skaičiumi - 142101 :)
VARDŲ TIKRINIMAS



 
Įveskite pageidaujamą vardą be galunės.
(Pvz.: "noriuvardo" be kabučių)


NAUJIENOS


2012-03-22

Norint užsiregistruoti domeną, dažnai pamirštama, kad domenas gali...



2012-03-19

Šiandien yra Kliento diena. Norime pasinaudoti šia proga ir padėkoti...



2012-03-01

Mes jau ir Facebook'e! Prašome aplankyti: http://www.facebook.com/Vardas.lt Pagarbiai, Vardas.lt...



2012-02-21

Vardas.lt kolektyvas sveikina visus su Užgavėnėmis! Linkime, kad greičiau...



2012-02-16

Sveikiname su Lietuvos valstybės atkūrimo diena! Gerbkime ir mylėkime...








Copyright © 2024 Vardas.lt, UAB. Visos teises saugomos.
domenai, interneto vardai, internetas, talpinimas, svetaines, svetainės talpinimas, hostingas, host, hostas, hosting, collocation, dedicated, VPS, server, serveriai, serveris, domains, domain, domenai, domenas, registracija, registration, registrar, isp, ipt, servers, dedikuotas, dedikuoti, virtualus, privatus, virtual, private, web hosting, design